Julrevben med öl och Johnny’s senapsglaze
Ingredienser
4 portioner
Vatten
5
dl
Öl, med kraftig smak
33
st
Salt
1
krm
Gul lök
1
st
Vitlöksklyftor
2
st
Revbensspjäll, tunna
800
g
Färsk ingefära, ca 5 cm
1
st
Johnny's Julsenap
1
dl
Japansk soja
1
dl
Rapsolja
2
msk
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fyll en kastrull med vatten och öl.
- Salta vattnet väl, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars smakar inte spjällen något.
- Skala lök och vitlök. Klyfta gul lök, skiva vitlök och lägg i kastrullen tillsammans med revbensspjällen. Låt sjuda i ca en timme tills revbensspjällen blivit möra och köttet nästan faller av benen.
- Skala och riv både ingefära och vitlök, blanda med Johnny’s julsenap, japansk soja och rapsolja.
- Lyft upp revbensspjällen, låt rinna av lite och lägg på ugnsgaller.
- Pensla på senapsglazen och baka i ugn tills revbensspjällen fått fin färg.