SMAKBESKRIVNING
Senapen har en klassiskt senapsfärgad ton med tydliga inslag av senapsfrön. Doften är bred och djup med karaktär av soltorkad tomat och balsamvinäger. Smaken är matig och tuggbar med intensiva toner av torkade frukter, fikon och dadlar. Konsistensen är tjock och komplex med ständig närvaro från senapsfröna. Lång och balanserad eftersmak.
PASSAR TIL
Korv och hamburgare. Grovstark senap blir en enkel sås till en fin bit fiskfilé eller till en ryggbiff. Den är också en perfekt bas i dressingar och marinad. Blanda en äggula, senap, citronsaft och dill. Häll i rapsolja i en tunn stråle under vispning.
TIPS
Marinera rotfrukter och potatis, gärna färsk, i senapen och rosta i ugn. Smaken koncentreras och rotfrukterna får sälta, syra och en fin smak. Ett annat alternativ är att göra en äppeldressing – små kuber av syrligt äpple, fin vitvinsvinäger, olivolja och senapen. Blir finfin dressing till fräsch sallad.