
BBQ-kebab med libanesiskt bröd, smetana och grillad paprika
Ingredienser
4 portioner
Nötfärs
500
g
Paprikapulver
0.5
tsk
Spisskumin
2
tsk
Torkad persilja
1
msk
Vitlök
1
klyfta
Gul lök
1
st
Gurka
0.5
st
Olivolja
1
msk
Paprikor
4
st
Libanesiska tunnbröd
4
st
BBQ_Buddies Texas Honey
4
msk
GÖR SÅ HÄR
- Blanda färsen med alla torra kryddor och finhackad vitlök.
- Forma färsen till avlånga biffar på grillspett.
- Skala löken. Skär lök och gurka i cm-tjocka skivor.
- Pensla paprikorna med olivolja och lägg på grillen.
- Grilla samtidigt färskebaben.
- När paprikan är klar, lyft från grillen och skär i avlånga bitar.
- Lägg brödet på grillen och grilla snabbt båda sidor.
- Fyll bröden med kebab, grillad paprika, gurka och lök. Avsluta med Johnnys BBQ-Buddies Texas Honey.
- Rulla ihop bröden och servera