Julrevben med öl och Johnny’s senapsglaze

90 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Vatten
5 dl
Öl, med kraftig smak
33 st
Salt
1 krm
Gul lök
1 st
Vitlöksklyftor
2 st
Revbensspjäll, tunna
800 g
Färsk ingefära, ca 5 cm
1 st
Johnny's Julsenap
1 dl
Japansk soja
1 dl
Rapsolja
2 msk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fyll en kastrull med vatten och öl.
  3. Salta vattnet väl, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars smakar inte spjällen något.
  4. Skala lök och vitlök. Klyfta gul lök, skiva vitlök och lägg i kastrullen tillsammans med revbensspjällen. Låt sjuda i ca en timme tills revbensspjällen blivit möra och köttet nästan faller av benen.
  5. Skala och riv både ingefära och vitlök, blanda med Johnny’s julsenap, japansk soja och rapsolja.
  6. Lyft upp revbensspjällen, låt rinna av lite och lägg på ugnsgaller.
  7. Pensla på senapsglazen och baka i ugn tills revbensspjällen fått fin färg.

 

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.