Julrevben med öl och Johnny’s senapsglaze
Ingredienser
			
			
				4 portioner
			
			
		
	
						Vatten					
					
						
							5						
						 dl					
				
						Öl, med kraftig smak					
					
						
							33						
						 st					
				
						Salt					
					
						
							1						
						 krm					
				
						Gul lök					
					
						
							1						
						 st					
				
						Vitlöksklyftor					
					
						
							2						
						 st					
				
						Revbensspjäll, tunna					
					
						
							800						
						 g					
				
						Färsk ingefära, ca 5 cm					
					
						
							1						
						 st					
				
						Johnny's Julsenap					
					
						
							1						
						 dl					
				
						Japansk soja					
					
						
							1						
						 dl					
				
						Rapsolja					
					
						
							2						
						 msk					
				GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Fyll en kastrull med vatten och öl.
 - Salta vattnet väl, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars smakar inte spjällen något.
 - Skala lök och vitlök. Klyfta gul lök, skiva vitlök och lägg i kastrullen tillsammans med revbensspjällen. Låt sjuda i ca en timme tills revbensspjällen blivit möra och köttet nästan faller av benen.
 - Skala och riv både ingefära och vitlök, blanda med Johnny’s julsenap, japansk soja och rapsolja.
 - Lyft upp revbensspjällen, låt rinna av lite och lägg på ugnsgaller.
 - Pensla på senapsglazen och baka i ugn tills revbensspjällen fått fin färg.