Mixed Barbeeque Board

Rubbade lammracks, saftig fläskkarré, chorizo och pimiento de padrón.

60 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Fläskkarré
2 skivor
BBQ Sauce Texas Honey
1 dl
Lammrack
500 g
Rub Smoky BBQ
1 påse
Spetskål
1 st
Chorizo
4 st
Pimiento de padrón
200 g
Olivolja
1 msk
Flingsalt
2 tsk
Citroner
2 st
Mayo Jalapeño
1 st
Rostad lök
1 dl
Gräslök
1 kruka
BBQ Sauce Origina
1 st

GÖR SÅ HÄR

  1. Marinera fläskkarrén i hälften av BBQ-såsen (Texas Honey). Låt marinera i kylen i minst 2 timmar.
  2. Putsa lammracksen och skär i skivor till kotletter. Massera in med rubben och låt stå i ca 1 timme.

 

  1. Tänd grillen!
  2. Dela spetskålen i klyftor o pensla med olivolja. Grilla över direkt värme tills den har fått fin färg. Lägg sedan på indirekt värme tills kålen har
    blivit mjuk.
  3. Grilla karrén och lammracksen på medelhög värme. Pensla karrén under tiden med resten av BBQ-såsen.
  4. Lammracksen behöver ca 3 min på varje sida för och karrén någon minut extra.
  5. Grilla chorizon tills dom har fått fin färg och är genomvarma.
  6. Blanda pimiento de padrón med olivolja i en bunke.
  7. Grilla på hög värme tills dom har fått fin färg. Krydda med flingsalt. Grilla citronerna med snittytan nedåt.
  8. Lägg upp spetskålen på skärbrädan.
  9. Strö över rostad lök, gräslök och flingsalt.
  10. Ringla över mayo och servera med grillad citron.
  11. Servera köttet med BBQ-sås

Dela recept