Smörglaserad kålrot med Johnny’s senap grovstark och ingefära

20 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Kålrot
500 g
Brysselkål
8 st
Rapsolja
1 msk
Smör
2 msk
Johnny's Senap GrovStark
4 msk
Riven ingefära
1 msk
Salt
1 krm

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skär kålroten i 2 x 2 cm stora tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, lyft upp kålroten med hålslev och spara vattnet i kastrullen.
  2. Plocka bladen av brysselkålen, förväll snabbt i samma kastrull som kålroten. Lyft upp och spola i kallt vatten.
  3. Värm olja i en medelhet panna, låt kålroten få lite färg, tillsätt smör, Johnny’s senap grovstark och riven ingefära. Lägg ner kålroten och låt glasera en stund.
  4. Vänd ner brysselkålsbladen, smaka av med salt och servera.

 

Dela recept