
American smashed burger
Ingredienser
4 portioner
Double Sesam Burger Bun
4
st
Högrevsburgare á ca 130 g
4
st
Tomat
1
st
Romansallad
40
g
Bacon
100
g
Cheddarost
4
skivor
Silverlök
1
st
Johnny´s Yellow mustard
mycket
.
GÖR SÅ HÄR:
- Skiva tomat och silverlök.
- Stek insidan av hamburgerbröden i en stor stekpanna tills de fått lite yta. Lägg åt sidan.
- Blanda färs med salt och svartpeppar. Forma till 4 jämnstora bollar och låt stå tills de är redo att stekas.
- Stek bacon på medelhög värme några minuter tills de fått krispig yta. Torka bort överflödigt fett i stekpannan och lägg i färsbollarna. Använd ett smashjärn eller köksspade för att platta till dem och stek i någon minut per sida tills de fått yta. Lägg på ostskivorna när du vänder biffarna.
- Montera burgaren med sallad, tomat, lök, bacon och ost. Ringla över Yellow mustard. Servera med pommes.