
Burgare med halloumi, avokado och sötpotatiscrisp
Ingredienser
4 portioner
Högrevsfärs
200
g
Salt
2
tsk
Peppar
2
tsk
Johnny's Chipotle & svartpeppar
4
msk
Halloumi
1
st
Rapsolja
1
msk
Hamburgerbröd
4
st
Romansallad
1
kruka
Sötpotatisar stora
2
st
Potatismjöl
2
msk
Rapsolja
2
msk
Flingsalt
efter tycke
.
Peppar
efter tycke
.
GÖR SÅ HÄR
- Blanda färsen med Johnny’s senap Chipotle & svartpeppar. Forma fyra burgare.
- Skiva halloumi i fyra skivor, pensla med rapsolja och peppra.
- Grilla burgare och halloumi.
- Skär avokado i skivor och grilla hamburgerbröden.
- Lägg först burgare på brödet, ringla på Johnny’s senap Chipotle & svartpeppar och lägg därefter på halloumi, salladsblad och avokado.
- Servera med sötpotatiscrisp.
Sötpotatiscrisp
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala sötpotatis och skär till strips.
- Spola i kallt vatten och låt rinna av på papper.
- Pudra med potatismjöl och ringla över rapsolja.
- Salta, peppra och baka i ugn tills de fått fin färg ca 30 min.