Burgare med halloumi, avokado och sötpotatiscrisp

40 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Högrevsfärs
200 g
Salt
2 tsk
Peppar
2 tsk
Johnny's Chipotle & svartpeppar
4 msk
Halloumi
1 st
Rapsolja
1 msk
Hamburgerbröd
4 st
Romansallad
1 kruka
Sötpotatisar stora
2 st
Potatismjöl
2 msk
Rapsolja
2 msk
Flingsalt
efter tycke .
Peppar
efter tycke .

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda färsen med Johnny’s senap Chipotle & svartpeppar. Forma fyra burgare.
  2. Skiva halloumi i fyra skivor, pensla med rapsolja och peppra.
  3. Grilla burgare och halloumi.
  4. Skär avokado i skivor och grilla hamburgerbröden.
  5. Lägg först burgare på brödet, ringla på Johnny’s senap Chipotle & svartpeppar och lägg därefter på halloumi, salladsblad och avokado.
  6. Servera med sötpotatiscrisp.

 

Sötpotatiscrisp

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala sötpotatis och skär till strips.
  3. Spola i kallt vatten och låt rinna av på papper.
  4. Pudra med potatismjöl och ringla över rapsolja.
  5. Salta, peppra och baka i ugn tills de fått fin färg ca 30 min.

Dela recept