
Flankstek med quesadilla
Ingredienser
4 portioner
Flankstek
600
g
Soja
3
msk
Vitlök
1
klyfta
Mayo Jalapeño
1
dl
Färskost
100
g
Babyspenat
50
g
Tortillabröd, stora
4
st
Rödlök
1
st
Salladskål
0.5
huvud
Morötter, stora
2
st
Citronjuice
0.5
dl
Fisksås
0.5
dl
GÖR SÅ HÄR:
- Tänd grillen.
- Blanda soja, riven vitlök och 1 msk BBQ-Buddies Mayo Jalapeño. Lägg flanksteken i marinaden och låt ligga en stund i rumstemperatur.
- Blanda färskost och 1/2 dl BBQ-Buddies Mayo Jalapeño med babyspenat. Bred smeten på två tortillabröd och lägg tortillabröd över som lock.
- Skala rödlöken. Skär rödlök och salladskål i strimlor. Tvätta morötterna och strimla med potatisskalare. Blanda rödlök, salladskål och morotsstrimlorna med citronjuice, fisksås och 1/2 dl BBQ-Buddies Mayo Jalapeño.
- Grilla flanksteken till en innertemperatur på 52°C och tortillabröden till fin färg. Låt köttet vila en stund innan det skärs i skivor.
- Skär tortillabröden och servera till köttet med sallad och BBQ-Buddies Mayo Jalapeño.