Flankstek med quesadilla

40 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Flankstek
600 g
Soja
3 msk
Vitlök
1 klyfta
Mayo Jalapeño
1 dl
Färskost
100 g
Babyspenat
50 g
Tortillabröd, stora
4 st
Rödlök
1 st
Salladskål
0.5 huvud
Morötter, stora
2 st
Citronjuice
0.5 dl
Fisksås
0.5 dl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tänd grillen.
  2. Blanda soja, riven vitlök och 1 msk BBQ-Buddies Mayo Jalapeño. Lägg flanksteken i marinaden och låt ligga en stund i rumstemperatur.
  3. Blanda färskost och 1/2 dl BBQ-Buddies Mayo Jalapeño med babyspenat. Bred smeten på två tortillabröd och lägg tortillabröd över som lock.
  4. Skala rödlöken. Skär rödlök och salladskål i strimlor. Tvätta morötterna och strimla med potatisskalare. Blanda rödlök, salladskål och morotsstrimlorna med citronjuice, fisksås och 1/2 dl BBQ-Buddies Mayo Jalapeño.
  5. Grilla flanksteken till en innertemperatur på 52°C och tortillabröden till fin färg. Låt köttet vila en stund innan det skärs i skivor.
  6. Skär tortillabröden och servera till köttet med sallad och BBQ-Buddies Mayo Jalapeño.

Dela recept