Flankstek med quesadilla

40 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Flankstek
600 g
Soja
3 msk
Vitlök
1 klyfta
Mayo Jalapeño
1 dl
Färskost
100 g
Babyspenat
50 g
Tortillabröd, stora
4 st
Rödlök
1 st
Salladskål
0.5 huvud
Morötter, stora
2 st
Citronjuice
0.5 dl
Fisksås
0.5 dl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tänd grillen.
  2. Blanda soja, riven vitlök och 1 msk BBQ-Buddies Mayo Jalapeño. Lägg flanksteken i marinaden och låt ligga en stund i rumstemperatur.
  3. Blanda färskost och 1/2 dl BBQ-Buddies Mayo Jalapeño med babyspenat. Bred smeten på två tortillabröd och lägg tortillabröd över som lock.
  4. Skala rödlöken. Skär rödlök och salladskål i strimlor. Tvätta morötterna och strimla med potatisskalare. Blanda rödlök, salladskål och morotsstrimlorna med citronjuice, fisksås och 1/2 dl BBQ-Buddies Mayo Jalapeño.
  5. Grilla flanksteken till en innertemperatur på 52°C och tortillabröden till fin färg. Låt köttet vila en stund innan det skärs i skivor.
  6. Skär tortillabröden och servera till köttet med sallad och BBQ-Buddies Mayo Jalapeño.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.