Hot n´sweet Chicken Skewers

Grillade corn ribs och smashed potatoes.

60 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

4

Kycklinglårfile
800 g
BBQ Sauce Hot n´Sweet
1 st

Corn Ribs

Färska majskolvar
4 st
Olivolja
3 msk
Rökt paprika pulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Smär
50 g
Vitlök
1 klyfta
Mayo Mango Habanero
1 st
Persilja, hackad
1 kruka

Smashed Potatoes

Potatis, fast
1 kg
Olivolja
3 msk
Smält smör
3 msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 tsk
Parmesan
0.5 dl
Ketchup Jalapeño
1 st

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med 2/3 av BBQ-såsen. Låt marinera i kylen i minst 2–3 timmar.

 

  1. Ta av blasten från majsen och skär av en bit av toppen och botten.
  2. Ställ majsen på högkant och dela kolven på längden två gånger med en vass kniv (totalt 16 corn ribs).
  3. Smörj in corn ribsen med olja, paprikapulver och salt.
  4. Tänd grillen och sätt ugnen på 230°C.
  5. Koka potatisen i saltat vatten tills den nästan är klar. Häll av vattnet och låt ånga av.
  6. Lägg potatisen i en ugnsfast form och tryck till varje potatis med hjälp av en gaffel.
  7. Ringla över olivolja, klicka ut smör, salta och peppra.
  8. Rosta i ugnen i 15–20 min tills potatisen har fått fin färg. Riv över parmesanost och servera med jalapeñoketchup.

 

  1. Trä kycklingen på grillspett och grilla på medelhög värme tills dom är genomstekta, ca 5–7 min.
  2. Pensla med resten av BBQ-såsen mot slutet av grillningen.
  3. Grilla majsen på hög värme och vänd några gånger tills dom har fått fin färg.
  4. Grilla färdigt på indirekt värme tills majsen är mjuk.
  5. Smält smöret och riv i vitlöken.
  6. Blanda det smälta vitlöksmöret med den nygrillade majsen.
  7. Lägg upp på ett fat och strö över persilja.
  8. Servera kycklingspetten med potatis, corn ribs och mango habanero-mayo.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.