
Hot n´sweet Chicken Skewers
Grillade corn ribs och smashed potatoes.
Ingredienser
4 portioner
4
Kycklinglårfile
800
g
BBQ Sauce Hot n´Sweet
1
st
Corn Ribs
Färska majskolvar
4
st
Olivolja
3
msk
Rökt paprika pulver
1
tsk
Salt
1
tsk
Smär
50
g
Vitlök
1
klyfta
Mayo Mango Habanero
1
st
Persilja, hackad
1
kruka
Smashed Potatoes
Potatis, fast
1
kg
Olivolja
3
msk
Smält smör
3
msk
Salt
1
tsk
Peppar
1
tsk
Parmesan
0.5
dl
Ketchup Jalapeño
1
st
GÖR SÅ HÄR
- Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med 2/3 av BBQ-såsen. Låt marinera i kylen i minst 2–3 timmar.
- Ta av blasten från majsen och skär av en bit av toppen och botten.
- Ställ majsen på högkant och dela kolven på längden två gånger med en vass kniv (totalt 16 corn ribs).
- Smörj in corn ribsen med olja, paprikapulver och salt.
- Tänd grillen och sätt ugnen på 230°C.
- Koka potatisen i saltat vatten tills den nästan är klar. Häll av vattnet och låt ånga av.
- Lägg potatisen i en ugnsfast form och tryck till varje potatis med hjälp av en gaffel.
- Ringla över olivolja, klicka ut smör, salta och peppra.
- Rosta i ugnen i 15–20 min tills potatisen har fått fin färg. Riv över parmesanost och servera med jalapeñoketchup.
- Trä kycklingen på grillspett och grilla på medelhög värme tills dom är genomstekta, ca 5–7 min.
- Pensla med resten av BBQ-såsen mot slutet av grillningen.
- Grilla majsen på hög värme och vänd några gånger tills dom har fått fin färg.
- Grilla färdigt på indirekt värme tills majsen är mjuk.
- Smält smöret och riv i vitlöken.
- Blanda det smälta vitlöksmöret med den nygrillade majsen.
- Lägg upp på ett fat och strö över persilja.
- Servera kycklingspetten med potatis, corn ribs och mango habanero-mayo.