Smoky Steak Sandwich

60 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Flankstek
800 g
Rub Smoky BBQ
1 påse
BBQ Sauce Original
1 st
Surdegsbröd
4 skivor

Coleslaw

Vitkål, strimlad
200 g
Morot, riven
1 st
Rödlök, tunt skivad
1 st
Mayo Jalapeno
1 dl
Creme fraiche
0.5 dl
Stark senap
1 tsk
Salt
1 tsk
Peppar
1 tsk

Grillade grönsaker

Zucchini, delad i grova bita
1 st
Röda paprikor, delade i bitar
2 st
Vårlök, delade på 3
4 st
Rödlök, delade i tjocka ringar
2 st

GÖR SÅ HÄR

  1. Klappa in rubben på flanksteken och låt stå i ca en timma.

 

  1. Tänd grillen!
  2. Blanda majonnäs, creme fraiche och senap i en bunke, smaka upp med salt och peppar. Vänd i vitkål, morot och rödlök. Låt stå kallt till servering.
  3. Grilla köttet på medelhög värme, ca 5 min på varje sida.
  4. Pensla med BBQ-såsen mot slutet av grillningen.
  5. Köttet är klart när det har en innetemperatur på ca 56°C.
  6. Låt vila i minst 10 min innan du skär upp det.
  7. Pensla grönsakerna med olivolja, salta och peppra. Grilla sedan på medelvärme tills dom har fått fin färg.
  8. Grilla bröden på båda sidor.
  9. Montera mackan och servera med extra mayo och BBQ-sås vid sidan.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.