
Smoky Steak Sandwich
Ingredienser
4 portioner
Flankstek
800
g
Rub Smoky BBQ
1
påse
BBQ Sauce Original
1
st
Surdegsbröd
4
skivor
Coleslaw
Vitkål, strimlad
200
g
Morot, riven
1
st
Rödlök, tunt skivad
1
st
Mayo Jalapeno
1
dl
Creme fraiche
0.5
dl
Stark senap
1
tsk
Salt
1
tsk
Peppar
1
tsk
Grillade grönsaker
Zucchini, delad i grova bita
1
st
Röda paprikor, delade i bitar
2
st
Vårlök, delade på 3
4
st
Rödlök, delade i tjocka ringar
2
st
GÖR SÅ HÄR
- Klappa in rubben på flanksteken och låt stå i ca en timma.
- Tänd grillen!
- Blanda majonnäs, creme fraiche och senap i en bunke, smaka upp med salt och peppar. Vänd i vitkål, morot och rödlök. Låt stå kallt till servering.
- Grilla köttet på medelhög värme, ca 5 min på varje sida.
- Pensla med BBQ-såsen mot slutet av grillningen.
- Köttet är klart när det har en innetemperatur på ca 56°C.
- Låt vila i minst 10 min innan du skär upp det.
- Pensla grönsakerna med olivolja, salta och peppra. Grilla sedan på medelvärme tills dom har fått fin färg.
- Grilla bröden på båda sidor.
- Montera mackan och servera med extra mayo och BBQ-sås vid sidan.