Smörglaserad kålrot med Johnny’s senap grovstark och ingefära
Ingredienser
			
			
				4 portioner
			
			
		
	
						Kålrot					
					
						
							500						
						 g					
				
						Brysselkål					
					
						
							8						
						 st					
				
						Rapsolja					
					
						
							1						
						 msk					
				
						Smör					
					
						
							2						
						 msk					
				
						Johnny's Senap GrovStark					
					
						
							4						
						 msk					
				
						Riven ingefära					
					
						
							1						
						 msk					
				
						Salt					
					
						
							1						
						 krm					
				GÖR SÅ HÄR:
- Skala och skär kålroten i 2 x 2 cm stora tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, lyft upp kålroten med hålslev och spara vattnet i kastrullen.
 - Plocka bladen av brysselkålen, förväll snabbt i samma kastrull som kålroten. Lyft upp och spola i kallt vatten.
 - Värm olja i en medelhet panna, låt kålroten få lite färg, tillsätt smör, Johnny’s senap grovstark och riven ingefära. Lägg ner kålroten och låt glasera en stund.
 - Vänd ner brysselkålsbladen, smaka av med salt och servera.